ATRACTII TURISTICE

PIATRA NEAMT TELEGONDOLA

32 km distanta

Telegondola face legatura dintre gara Piatra Neamt si cota Trei Coline de pe Cozla. Traseul are o lungime de 1.915 m, la punctele finale ale traseului fiind amenajate spatii comerciale si cafenele. Iarna se schiaza pe partia special amenajata, iluminata noaptea. Exista telescaun pentru transportul de la baza pana in varful partiei, precum si centru de inchirieri echipament necesar pentru schi.

Castelul Sturdza

38 km distanta

Castelul Sturdza de la Miclauseni, cunoscut si sub denumirea de Palatul Sturdza, este un castel in stil neogotic construit între anii 1880-1904 de catre Gheorghe Sturza si sotia sa Maria, in satul Miclauseni. In prezent, se afla in proprietatea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Influentele neogotice se regasesc în decoratiuni cum ar fi: turnulete gotice, armuri medievale, sala de manej, dictoane latinesti inscrise pe pereti, turn de intrare cu pod peste santul de apa.

CETATEA NEAMTULUI

60 km distanta

Cetatea Neamt este aflata la marginea de nord-vest a orasului Targu Neamt. Este construita din piatra de rau, din piatra de cariera si roca de gresie verzuie. A fost redata circuitului turistic national si international in anul 2009. Au fost amenajate 21 de incaperi, printre care sala de sfat si judecata, sala armelor, inchisoarea, camera de provizii, sala de mese, paraclisul. In unele camere este recreata atmosfera din vremurile trecute, cand cetatea era locuita.

Manastirea agapia

60 km distanta

Manastirea Agapia este una dintre cele mai mari manastiri de maici din Romania, situata pe valea paraului Agapia, la o distanta de 9 km de orasul Targu Neamt. Amplasata in mijlocul unei paduri, Manastirea Agapia este unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate asezaminte din această parte a tarii, o straveche vatra de credinta si cultura, dar si un nepretuit tezaur de arta, indeosebi datorita frescelor pictate de Nicolae Grigorescu in perioada 1858-1861.

Lacul Izvorul Muntelui

64 km distanta

Lacul de acumulare Izvorul Muntelui (cunoscut si sub denumirea de Lacul Bicaz), este cel mai mare lac artificial (antropic) amenajat pe raurile interioare din Romania. Situat pe cursul superior al raului Bistrita, lacul s-a format ca urmare a construirii barajului hidroenergetic cu acelasi nume. Pe malul stang, in apropiere de baraj, se afla amenajat un port turistic cu vaporase, salupe, hidrobiciclete, casute de lemn si un hotel plutitor.

Rezervatia de zimbri

70 km distanta

Rezervatia de zimbri si fauna carpatina Dragos Voda a fost infiintata in anul 1968.  Incepând cu anul 2002, spatiile de cazare din rezervatie beneficiza de un program de modernizare astfel ca, in momentul de fata, Rezervatia de Zimbri Dragod Voda este una dintre cele mai mari si mai reprezentative rezervatii din Europa si unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din judetul Neamt. In incinta zimbrariei, exista spatii de parcare, locuri de popas cu bancute si mese.

Cheile Bicazului

87 km distanta

Cheile Bicazului reprezinta o zona geografica deosebit de pitoreasca din Romania situata in partea centrala a Muntilor Hasmas, in nord-estul tarii in judetele Neamt si Harghita. Cheile au fost formate de raul Bicaz si fac legatura intre intre Moldova si Transilvania, fiind puntea de comunicare intre judetele Neamt si Harghita. Acestea sunt incluse Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas si fac parte din rezervatia naturală Cheile Bicazului si Lacul Rosu.

Lacul Rosu

92 km distanta

Lacul Rosu este un lac de baraj natural format in urma prabusirii unui versant din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838, la poalele Muntelui Hasmasul Mare. Lacul se afla in apropierea Cheilor Bicazului, la distanta de 26 km de Gheorgheni, resedinta judetului Harghita. Imprejurimile lacului au un microclimat placut, deosebit de benefic pentru tratarea starilor de extenuare fizica si psihica, insomnii, neurastenii.

Masivul Ceahlau

92 km distanta

Masivul Ceahlau este un masiv muntos care apartine Carpatilor Orientali, situat pe teritoriul judetului Neamt. Cele mai inalte varfuri sunt Ocolasul Mare (1907 m) si Toaca (1904 m). In Masivul Ceahlau sunt delimitate, pentru uzul turistilor, 7 trasee montane marcate. La poalele Ceahlaului, la circa 800 de m altitudine se afla statiunea turistica Durau, statiune cu bioclimat tonic-stimulent ce functioneaza tot timpul anului.